Grad Velika Gorica

Iz medija

Free WiFi u prvih mjesec dana koristilo je 3000 Goričana

wifi1Prošlo je punih mjesec dana otkada je u rad puštena gradska bežična mreža koja je putem Wifi-signala omogućila Velikogoričanima da besplatno surfaju internetom. Mreža je u prvom dijelu pokrila prostor od Doma zdravlja do Autobusnog kolodvora. Najveći broj korisnika te mreže spaja se putem svojih smartphonea, tableta i laptopa, te im je besplatan internet znatno olakšao komunikaciju.

U prvih mjesec dana mrežu je koristilo nešto više od tri tisuće korisnika, koji su se na besplatan internet priključili 11.500 puta te ostvarili podatkovni promet od 180 GB. Podatkovni promet nije velik zbog toga što je mrežom onemogućeno skidanje velikih datoteka i druge radnje koje znatno opterećuju promet.

S 25 na 100 pristupnih točaka

Iz Gradske uprave najavljuju da se nastavlja širenje mreže i postavljanje novih pristupnih točaka. Uz 25 dosad postavljenih pristupnih točaka do ljeta ove godine planira se postaviti dodatnih 75 pristupnih točaka u gradu i okolnim naseljima. Time će Velika Gorica postati grad s najvećim brojem pristupnih točaka i najvećom zonom pokrivenosti besplatnom bežičnom mrežom u Hrvatskoj, a kapacitet mreže bi se povećao na 4 500 istodobnih korisnika.

Uz postavljanje novih pristupnih točaka izradit će se i karta pokrivenosti bežičnim signalom na kojoj će se vidjeti koji su točno dijelovi Velike Gorice pokriveni besplatnim signalom. Za pristup gradskoj bežičnoj mreži povežite se na svojim uređajima s mrežom e-Gorica (SSID), a nakon prihvaćanja općih uvjeta korištenja možete nastaviti besplatno surfati.

Izvor: VG Danas

wifi2