Grad Velika Gorica

Vijesti

Festival mladosti i sporta u Velikoj Gorici

aktivni1Velikogoričke sportske udruge jučer su predstavila svoje svoje aktivnosti na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta. U organizaciji Turističke zajednice Grada Velike Gorice održana je manifestacija “Aktivni u proljeće” s ciljem poticanja građana na aktivan život i boravak u prirodi.

Za sve zainteresirane bio je organiziran i izlet u Vukomeričke gorice, točnije pješačku poučnu stazu Šumarica. Pješačka poučna staza Šumarica duga je oko 9 kilometara, povezuje vrh Lakovica u selu Kozjača s lugarnicom Hrvatskih šuma na Krušaku. Trasirana je i označena 2010. godine zajedničkim snagama Grada Velike Gorice, Hrvatskih šuma, Planinarskog društva Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velike Gorice. Staza prolazi većim djelom već uhodanim šumskim i kolnim putovima, dok je manji dio kroz šumu, rekreativna je, bez velikih visinskih razlika i laganim hodom se prođe za oko dva i pol sata.

Jučerašnji festival mladosti i sporta u Velikoj Gorici bio je svojevrsna najava otvorenja nove velikogoričke sportske dvorane. Grad Velika Gorica u svom razvojnom programu “Gorica 2020″ planira izgradnju gradske sportske zone sa stadionom, sportskom dvoranom i zatvorenim bazenom.

aktivni2aktivni3aktivni4aktivni5aktivni6aktivni7aktivni8aktivni9