Grad Velika Gorica

Vijesti

Velike količine vode zadržavaju se u naseljima, gradski čelnici na terenu

voda1Nadopunjeno u 19:55
Hrvatske vode su u Petrovini prokopale cestu i pustile u kanal vodu koja je ugrožavala kuće. Time je uklonjena opasnost od poplave.


15:05

Uslijed otapanja snijega i obilnih kiša velikogorička naselja, posebice Čička Poljana, Ribnica, Petrovina, puna su vode koja se zadržava na poljima i u kanalima. U pojedinim situacija poplavljena su i dvorišta.

Gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos obišli su teren i pozvali uz gradsku tvrtku VG komunalaca i Hrvatske vode nadležne za prohodnost vodnih putova.
- Prilikom obilaska terena zvali smo nadležne iz Hrvatskih voda da pošalju dežurne ekipe i učine sve što je moguće u stvaranju prohodnosti vode kako se ne bi slijevala u dvorišta i ugrožavala obitelji i njihova imanja. Odazvali su se i mogu potvrditi da su već na terenu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić apelirajući i na same mještane koji su zatrpali kanale ispred svojih kuća, neka osiguraju prohodnost istih.

U Čičkoj Poljani intervenirao je VG komunalac, koji je osigurao otjecanje vode iz dvorišta gospođe Sumajstorčić, koje je jutros bilo kompletno pod vodom.

Gradonačelnik i zamjenik prate situaciju na terenu, a građane pozivaju neka probleme prijave predstavnicima svojih mjesnih odbora kako bi se moglo na vrijeme intervenirati.

voda2voda3voda4voda5