Grad Velika Gorica

Vijesti

Unatoč krizi, Velika Gorica 2012. završila s proračunskim viškom

proracunUkupni prihodi Grada Velike Gorice u 2012. ostvareni su u iznosu od 253 milijuna kuna, a rashodi su realizirani u iznosu od 233.756.680,59 kuna. Iz rečenog je vidljivo da je ukupan rezultat 2012. višak prihoda nad rashodima u iznosu 19.497.210,67 kn. Uz preneseni manjak iz prethodnih godina u iznosu 10 milijuna kuna poslovnu je godinu Grad Velika Gorica završio sa ukupnim viškom od 9.478.000.00 kn.

-Što se tiče prihoda važno je istaknuti da smo plan dobro postavili, jer u odnosu na planiranu visinu imamo ostvarenje od 95,3%. Moram istaknuti da je višak prihoda rezultat dobrog planiranja i poslovanja, a ne ukidanje razvojnih projekata. Pri završetku je sportska dvorana, završena je i prva faza novog velikogoričkog groblja na kojem su počeli i prvi ukopi; opremili smo radnu zonu Rakitovec koja čeka investitore – izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Dražen Barišić i dodao kako je još niz realiziranih programa iz mjesne samouprave i društvenih djelatnosti.

- Mogu vas podsjetiti na završetak obnove škole u Donjoj Lomnici ili na plansku i projektu dokumentaciju za gradnju dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki. Počeli smo s izgradnjom Tesline ulice, s kanalizacijom u Lukavcu i dijelom u Donjem Turopolju. Vjerujem da će sada na temelju iznesenih rezultata prestati politička spekuliranja i krivo informiranje javnosti o manjku od 20,30, pa čak su pričali i o 50 milijuna kuna – zaključuje Barišić i ponavlja kako je plus ostvaren uz realizaciju projekata, a prihodi nisu namaknuti prodajom imovine.

– Dobrim planiranjem i vođenjem financija, unatoč krizi, osigurali smo daljnji razvoj grada i podizanje komunalnog standarda – izjavio je gradonačelnik Barišić.