Grad Velika Gorica

Vijesti

Završni radovi na sportskoj dvorani

dvorana1Gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec jučer su sa čelnim ljudima velikogoričkih sportskih društava obišli završne radove na novoj sportskoj dvorani.

Predstavnici sportskih društava nisu krili zadovoljstvo novom trenažnom dvoranom, te je opće mišljenje kako će ona donijeti novi uzlet velikgoričkog sporta.

- Ovo će biti prepored dvoranskog sporta! Moći ćemo trenirati od jutra do kasnih večernjih sati. Do sada smo bili podstanari u školskim dvoranama i mogli smo dobiti termine jedino iza 19 sati kada završava školski program. Očekujem puno bolje rezultate, dizanje i omasovljenje sporta – izjavio je Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić.

Prostor velike dvorane je 45 puta 27 metara te po gabaritima zadovoljava sve uvjete natjecanja bilo kojeg dvoranskog sporta. U dvoranu dolaze i tribine za 300-tinjak gledatelja. Na katu se nalazi mala dvorana 35 puta 18 metara, kao i velika se dijeli na dva dijela za trenažne procese. Dolje je kafić i osam svlačionica, a na katu su dvije svlačionice, osam kancelarija i sala za sastanke te dvoetažni prostor teretane od 180 kvadrata. Nakon izvršenih grubih radova postavljena je kotlovnica, električne instalacije, grijanje i ventilacija, a sada slijedi uređenje unutrašnjosti te uređenje okoliša i parkirališta.

Sportska dvorana dio je buduće gradske sportske zone koja će se protezati sve do stadiona, a njezina izgradnja dio je razvojnog programa “Gorica 2020″.

dvorana2dvorana3dvorana4dvorana5