Grad Velika Gorica

Vijesti

Vratili se mali gorički olimpijci

docek1Tri zlatne medalje u skijaškim disciplinama osvojio je mali Velikogoričan Stjepan Mirenić na Specijalnim olimpijskim igrama za osobe s intelektualnim poteškoćama, koje su se od 24. siječnja do 5. veljače održavala u Južnoj Koreji. Stjepanu i ostalim olimpijicima danas je priređen svečani doček u Zračnoj luci Pleso.

Uz gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i njegovog zamjenika Ervina Kolarca, naše olimpijce dočekala je i potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić, učenici i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje, kao i brojni Velikogoričani.

Stjepan Mirenić s tri osvojena zlata i Vjekoslav Požgaj s dva zlata, bili su najuspješniji pa su zajedno prerezali tortu na veselje svih.

- Dobro sam se osjećao i bilo mi je jako lijepo, sve mi je tamo bilo super – kratko je prokometirao Stjepan svoju sportsku avanturu u Južnoj Koreji.

Trener Željko Libjak nije ni sumnjao da će izostati odličje.

- Kad smo krenuli tamo, ja sam znao što Stjepan može, na temelju rezultata koje je pokazivao još prije četiri godine, kad smo prvi put gledali kako to izgleda. Kad je stao na skije pokazao je odmah jako dobre rezultate. Priznajem da smo se malo nadali jednom postolju, eto bili smo skromni, a na kraju je Stjepan osvojio sve – rekao nam je trener Željko Libjak.

Dvije srebrne medalje osvojio je i mladi Josip Sever, inače iz Bukevja.

- Sretan sam zbog medalja, sve je u Koreji bilo lijepo. Svi su domaćini bili ljubazni, ali malo sam se zaželio kuće – kaže Josip koji je nakon srebra u veleslalomu za naprednije, kući donio i srebro iz slaloma koje je osvojio posljednjeg dana olimpijade.

docek2docek3docek4docek5