Grad Velika Gorica

Vijesti

Mogućnost poslovanja u poduzetničkom inkubatoru u Velikoj Gorici

grad1VG Poduzetnički centar d.o.o. u partnerstvu s Udruženjem obrtnika Velika Gorica i Gradom Velika Gorica inicirao je projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora u Radnoj zoni Rakitovec.

Poduzetnički inkubator predstavlja javnu poslovnu infrastrukture i specifičnu uslugu kojom se poduzetnicima početnicima omogućava korištenje poslovnog prostora, opreme i različitih savjetodavnih i konzultantskih usluga bez naknade ili uz velike popuste. Cilj poduzetničkog inkubatora jest sniziti troškove mladim poduzećima, omogućiti im rast na otvorenom tržištu i potaknuti razvoj lokalnog poduzetništva.

Obzirom da su obrtnici jedna od važnih pokretačkih snaga Zagrebačke županije, uz komponentu poduzetničkog inkubiranja, predviđa se i ustroj edukacijskog centra za cjeloživotno obrazovanje obrtnika.
Inicijativa za izgradnjom ove vrste poslovne infrastrukture u Velikoj Gorici je u početnoj fazi i trenutne aktivnosti su usmjerene na izradu projektnog zadatka. Kako bi se zadali parametri za što kvalitetniji idejni projekt, nužno je što preciznije predvidjeti potrebe budućih stanara. U konačnici, najveći imperativ je utvrditi realnu potrebu i opravdanost pokretanja poduzetničkog inkubatora na području Velike Gorice.

Stoga ovim putem pozivamo na dostavu pisama za iskazivanje namjere ulaska u inkubator svih zainteresiranih osoba koje namjeravaju pokrenuti vlastiti posao, kao i poduzetnika i obrtnika početnika s područja Velike Gorice i Zagrebačke županije. Početnicima se smatraju poduzetnici koji imaju registriranu djelatnost i obavljaju je najduže godinu dana, odnosno koji su registrirali djelatnost, ali nisu otpočeli s radom.

Pismo namjere, uz kratki opis poduzetničke ideje s osnovnim informacijama o osobi poduzetnika, tržišnom potencijalu i osnovnim tehničkim pretpostavkama za obavljanje aktivnosti, sadrži izjavu kojom se iskazuje interes ulaska u inkubator.

Iako detaljno definiranje povlaštenih uvjeta predstoji, prioritet pri dodjeli prostora imat će subjekti koji će obavljati proizvodnu, razvojno-proizvodnu ili uslužnu djelatnost vezano uz proizvodnju; koji će korištenjem prostora zaposliti veći broj djelatnika i/ili čija djelatnost ima izvoznu orijentaciju ili supstituciju uvoza.

Pored navedenih aktivnosti, partneri su fokusirani na identifikaciju izvora za financiranje izgradnje i opremanja. Osim budućih prilika iz europskih strukturnih fondova, trenutno je dostupna mogućnost prijave na programe nacionalnih ministarstava.

Predložak pisma namjere za ulazak u poduzetnički inkubator moguće je podići u prostorijama VG Poduzetničkog centra na adresi Zagrebačka 6, 10410 Velika Gorica, od 8.00-16.00 sati ili na web adresi www.poduzetnicki-centar.hr. Poziv na dostavu iskaza namjere otvoren je do 15. ožujka 2013.
Za sve dodatne informacije i konzultacije oko pripreme pisma namjere na raspolaganju stoji projektni tim u sjedištu VG Poduzetničkog centra ili na broju telefona 01/6262-800.