Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Povrat sredstava za prijevoz srednjoškolaca

PITANJE:

Poštovani,
zanima me da li Grad može poduzeti nešto vezano za povrat sredstava srednjoškolcima za prijevoz za 9. i 10. mj., jer se sredstva već u drugom navratu vraćaju samo djeci koji putuju iz Grada Zagreba na područje Županije, ali ne i djeci koji putuju s područja Županije u Grad Zagreb.
Bila bih vam zahvalna kao i mnogi roditelji, ja imam dvoje srednjoškolaca, a sad opet moramo kupiti pokaz sami. Kontaktirala sam i Ministarstvo i Županiju, ali svi upućuju na Grad Zagreb, a od ureda Gradonačelnika sam dobila odgovor koji upućuje na to da uopće ne znaju da našoj djeci izvan Grada nije odobren povrat.

Unaprijed zahvaljujem.

Sanja

ODGOVOR:

Poštovana,

Kao što su Vam već nadležni u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Zagrebačkoj županiji odgovorili, isplata povrata novca za prijevoz učenika s područja cijele Zagrebačke županije pa tako i Grada Velike Gorice, učenicima koji srednju školu pohađaju u Gradu Zagrebu, ovisi isključivo o Gradu Zagrebu i njegovoj doznaci sredstava ZET-u. Za konkretni slučaj iz ZET-a odgovaraju da doznaka sredstava za tu namjenu još nije izvršena te oni još ne mogu pristupiti povratu sredstava učenicima koji srednju školu polaze u Gradu Zagrebu. Odmah po doznaci traženih sredstava, ZET će obavijestiti građane o načinu na koji je moguće ostvariti povrat sredstava.

S poštovanjem,

Savjetnik za školstvo
Neven Topolnjak, prof.