Grad Velika Gorica

Vijesti

Održano predavanje o projektima EU za vrtiće i škole

euU ponedjeljak 03.12.2012. godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održano je predavanje pod nazivom „Aktivnosti za međunarodnu suradnju škola i vrtića u okviru programa Comenius“. Predavanje je održala predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU Ana Perišić.

Na predavanju su predstavljene mogućnosti prijave projektnih ideja na natječaje programa Comenius koji je usmjeren na predškolski odgoj te osnovno i srednje školsko obrazovanje.

Program Comenius potiče međunarodnu suradnju škola ili vrtića, razvoj, usavršavanje te stjecanje novih vještina i kompetencija sudionika odgojno – obrazovnog procesa, njeguje ideju o europskom građanstvu te promiče svijest o raznolikosti europskih kultura.

Predavanje je zainteresiralo predstavnike svih naših osnovnih i srednjih škola, vrtića te predstavnike Umjetničke škole Franjo Lučić. Sudionici su pokazali izniman interes za navedeni program te je ovo svojevrstan početak stvaranja nekih novih kvaliteta kako na međunarodnoj tako i na lokalnoj razini.
Svi zainteresirani budući prijavitelji projektnih ideja na program Comenius mogu se za sva pitanja i pomoć obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU na telefon 01 5005 635 ili na mail comenius@mobilnost.hr.