Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradsko vijeće usvojilo proračun za 2013. godinu

vijeceGradsko vijeće Grada Velike Gorice usvojilo je večeras, na svojoj 32. sjednici proračun za 2013. godinu u visini od 315 milijuna kuna. Usvojen je i rebalans ovogodišnjeg proračuna. Vladimir Pavišić i dalje je potpredsjednik Gradskog vijeća.

Velika Gorica tako je dobila najveći proračun u svojoj povijesti. Proračun odražava razvojne potencijale grada, prije svega kroz planirane prihode od velikih infrastrukturnih projekata poput izgradnje novog terminala Zračne luke i novog središnjeg logističkog centra Hrvatske pošte, te oživljavanja gospodarskih zona za koje već postoji lista zainteresiranih investitora.

Vijećnici oporbene koalicije kritizirali su proračun kao prenapuhan i nerealan, odnosno smatraju kako se temelji na prihodima od državnih projekata za koje nije sigurno kada će biti realizirani. Reagirao je gradonačelnik Dražen Barišić.

- Nije mi jasno kako to da iste osobe, jedno govore u Saboru, a nešto sasvim drugo ovdje u Gradskom vijeću. Kad su u Saboru najavljuju velike investicije, gospodarski oporavak, rast BDP-a. A, onda dođu na sjednicu našeg Gradskog vijeća i kažu nam da od sve toga nema ništa – rekao je gradonačelnik Barišić.

Proračun je na koncu usvojen većinom glasova uz amandman koji je predložio klub vijećnika većinske koalicije.