Grad Velika Gorica

Najave

'Informiran roditelj – siguran roditelj'

neovisnaU Mjesecu obilježavanja borbe protiv ovisnosti, u utorak, 4. prosinca 2012. u 18,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održat će se tribina za roditelje na temu Informiran roditelj – siguran roditelj. Predavanje će se održati u organizaciji Udruge Putokaz čiji je program dio gradskog Programa prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih.

U turbulentnom društvenom razdoblju sve je teže biti roditelj. S punim pravom bi se moglo reći da je to najodgovorniji i najizazovniji posao. Izazovi roditeljstva donose dileme, brojna pitanja i nedoumice. Na tribinu su pozvani svi koji imaju djecu adolescentske dobi, koji imaju djecu koja će to vrlo brzo postati, svi koji se druže s djecom tog uzrasta i svi koji na bilo koji način doprinose kvaliteti života djece i mladih.

Kako je u tijeku Mjesec obilježavanja borbe protiv ovisnosti na tribini će se govoriti o važnosti uloge roditelja, obilježjima i potrebama adolescenata, kvalitetnoj komunikaciji između roditelja i djeteta, ali i o ovisnostima te kako ih prepoznati, nositi se s njima i gdje potražiti pomoć.

Tribinu će voditi profesorice pedagogije, Olieta Horvat Kardoš i Ksenija Vatavuk Margetić koje imaju bogato dugogodišnje iskustvo rada s adolescentima i njihovim roditeljima.