Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradsko vijeće opet u blokadi

vijeceZa danas najavljena 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, te je nastavak najavljen za subotu 1. prosinca 2012. u 17 sati. Tijekom tri i pol sata koliko je sjednica trajala, gradski vijećnici nisu uspjeli “odraditi” niti jednu od predviđenih 15. točaka dnevnog reda. Održan je samo Aktualni sat.

Iako je dnevni red usvojen jednoglasno, nedugo potom odustalo se od prve dvije točke dnevnog reda: razrješenja potpredsjednika Gradskog vijeća Vladimira Pavišića i izbora novog potpredsjednika Stjepana Zagorca. Razlog za povlačenje točaka, prema riječima Kreše Hubaka, predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a bio je taj što većinska koalicija nije imala dovoljno nazočnih vijećnika za njihovo izglasavanje.

Nastavilo se sa sljedećom predviđenom točkom dnevnog reda, prijedlogom Rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića „Ciciban“, ali nije se daleko stiglo. U raspravi potpredsjednik Vijeća Vladimir Pavišić naveo je kako je i slučaj Dječjeg vrtića “Ciciban” jedan od razloga zbog kojeg je pokrenut postupak njegovog razrješenja.

- Tri su razloga zbog kojem me se želi smaknuti sa mjesta potpredsjednika Gradskog vijeća. Prvi, što sam rekao da je Izborna skupština moje stranke HDZ-a bila nelegalna . Drugi, jer nisam podržao smjenu Upravnog vijeća DV “Ciciban”. I treći, jer sam na sjednici Gradskog vijeća zatražio da se minutom šutnje oda počast preminulom predsjedniku Hrvatskog Sabora Borisu Špremu, a da se oko toga nisam konzultirao sa predsjednikom svoje stranke Ivanom Šukerom – rekao je Pavišić. Njegova izjava izazvala je burne reakcije u među dijelom vijećnika HDZ-a koji su zaprijetili kako će napustiti sjednicu.

Vijećnik HNS-a Goran Beus Richembergh u svom istupu oštro je prozvao potpredsjednicu Gradskog vijeća i članicu Upravnog vijeća DV “Ciciban” Branku Malnar, zbog čega mu je predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt zabranila daljnje sudjelovanje na sjednici i naložila mu da se udalji iz vijećnice. Na ovu odluku reagirala je Vesna Fabijančić Križanić iz SDP-a, kazavši kako se udaljavanjem vijećnika sa sjednice želi stvoriti većina za izglasavanje odluka, te da će zbog toga vijećnici SDP-a napustiti sjednicu. To se i dogodilo, nakon čega u vijećnici više nije bilo kvoruma, te je sjednica prekinuta.

Gradsko vijeće je tako opet u blokadi, a niz važnih odluka za život grada, poput rebalansa proračuna i godišnjih nagrada zaslužnim sugrađanima, ostalo je neizglasano.