Grad Velika Gorica

Vijesti

Gorica postigla socijalni dijalog sa sindikatima: 'Za razliku od državne, gorička vlast brine o svojim građanima'

drazen-govorVelika Gorica potpisala je kolektivne ugovore sa djelatnicima u kulturi, predškolskom odgoju i javnoj vatrogasnoj postrojbi. Na taj način postignut je socijalni dijalog između Grada kao poslodavca i zaposlenika u ovim važnim djelatnostima za funkcioniranje društva, a posebice u odgoju velikogoričke djece.

- Zadovoljan sam postignutim dogovorom i naglašavam koliko je važno imati socijalni dijalog sa važnim čimbenicima obrazovnog i društvenog života Grada. Žao mi je što na isti način ne razmišlja i aktualna Vlada, zbog čijeg odnosa i političkih stajališta danas svoje nezadovoljstvo iskazuju djelatnici u prosvjeti. Žalosno je da nema sluha za ovu skupinu djelatnika koji imaju veliku odgovornost za odgoj i obrazovanje naše djece – ističe gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, uz napomenu kako aktualna Vlada nema sluha ni za koju skupinu građana.

- Svjedoci smo da je u štrajk ušao i Dalekovod, koji ima veliki pogon u Velikoj Gorici i ovim putem izražavam svoju zabrinutost za sudbinu radnika i njihovih obitelji. Aktualna vlast je neodgovorna prema svojim građanima, jer s jedne strane povećavaju troškove kućnog budžeta kroz poskupljenje režijskih troškova i nametanjem novih poreza, a s druge strane nema investicija, a time ni radnih mjesta – zaključuje gradonačelnik Barišić.