Grad Velika Gorica

Iz medija

Dnevnik.hr: Skuplje grijanje već od sljedećeg tjedna

grijanjeHEP – Toplinarstvo poslalo je takav zahtjev u šest gradova, gradovi su poskupljenje odbili. U međuvremenu HERA je podržala HEP-ov zahtjev, a na snagu idućeg tjedna stupa novi Zakon o energiji po kojem upravo HERA odlučuje o poskupljenju.

Nove cijene bit će poseban udar za građane Velike Gorice koji već plaćaju najskuplje grijanje u državi. ‘Nažalost, Vlada će ovim činom prebaciti nesavjesno, neodgovorno i deformirano višegodišnje poslovanje HEP-a na kućne budžete, odnosno na građane i naše Velikogoričane koji ionako plaćaju preskupo grijanje’, rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Nema drugog izbora, gospođa Ana Josipović bit će prisiljena plaćanje nekih računa preskakati. Na novu, skuplju ratu grijanja odlazit će joj gotovo sva primanja.

‘To će biti negdje oko 700 kuna za 30 kvadrata. Primanja s burze su 1.100 kuna, a suprug ne prima ništa, on je u Diokiju tako da ne znam kako ćemo izdržati’, rekla je Ana. Bit će ovo iznimno teška zima za ukupno šest gradova i čak 123 tisuće kućanstava koje obuhvaća novo poskupljenje grijanja.

‘Ne smijem ni razmišljati kako ću, jednostavno živiš iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec pa što bude’, kaže Ana. Ukoliko HERA potvrdi stari HEP-ov zahtjev ili HEP pošalje novi – skuplje grijanje građani bi mogli plaćati već od prosinca.