Grad Velika Gorica

Vijesti

Svjetski dan životinja

cerje4Povodom Svetskog dana životinja koji se obilježava 4. listopada Udruga “Prijatelji životinja Velike Gorice” obratila s sugrađanima sa pozivom za iskazivanje veće brige i odgovornosti prema kućnim ljubimcima.

“Povodom svjetskog dana zaštite životinja prisjetimo se na trenutak naših kućnih ljubimaca koji nam uljepšavaju svakodnevan život. Prisjetimo se koliko nam u stvari znače, što predstavljaju i zašto ih u stvari imamo. Svi će sada reći: „Ja sam prijatelj životinja“. Jesmo li stvarno….

Zapitajmo se onda zašto je Sklonište za napuštene životinje u P. Cerju puno napuštenih životinja. Zašto psi i mačke lutaju uokolo bez nadzora, zašto se psi i mačke nekontrolirano razmnožavaju, zašto mnogi psi nisu cijepljeni protiv bjesnoće…previše ZAŠTO, premalo odgovora…Pravi problem leži u nama samima. Ima nesavjesnih i neodgovornih građana koji zanemaruju vlastito zdravlje, sigurnost i na taj način ugrožavaju sigurnost drugih. Na to nemaju pravo.

Ali problem ne leži u njima, problem leži u većini koja im to dozvoljava. Sklonište u P.Cerju nisu napuštenim životinjama napunili „neprijatelji“ životinja nego „prijatelji“, jer neprijatelji životinja iste uopće ne nabavljaju….

Zbog nesavjesnih i neodgovornih građana raste jaz prema životinjama, jer napušteni lutaju ulicama gladni i iznemogli. Preko noći postaju društveni problem. Recite STOP, imajte građanske i moralne hrabrosti i dignite svoj glas prema nesavjesnim i neodgovornim pojedincima.

Pomognite Udruzi Prijatelji životinja Velika Gorica (PŽVG) doniranjem hrane ili novčanim sredstvima i na taj način olakšajte život napuštenim životinjama u skloništu” – stoji u priopćenju Prijatelja životinja Velike Gorice.