Grad Velika Gorica

Iz medija

Goričanku Novu Vlada prodaje bivšem zastupniku SDP-a

goricanka1Posrnulu tekstilnu tvrtku Goričanku novu Vlada je na prošloj sjednici odlučila prodati neposrednom pogodbom. Spomenuta tvrtka trenutačno je u stopostotnom vlasništvu države, a Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) posjeduje dionice ukupne nominalne vrijednosti 34,671 milijun kuna.

Vlada je 20. rujna zadužila Ministarstvo gospodarstva da joj u roku od sedam dana, nakon analize, dostavi prijedlog o cijeni i uvjetima prodaje Goričanke nove, na osnovi čega će Vlada donijeti konačnu odluku. U Ministarstvu gospodarstva su nam rekli da su svoj posao odradili i sve tražene materijale dostavili Vladi, ali da nam ne žele reći ime investitora i uvjete prodaje!

– Tako smo se dogovorili – “objasnila” nam je glasnogovornica Ministarstva gospodarstva.

Neslužbeno doznajemo da će Vlada tvrtku Goričanka nova dati Milanu Stojanoviću odnosno njegovoj sisačkoj tekstilnoj industriji Sisciji. Dok neki kažu da Vlada velikogoričku tvrtku daje Stojanoviću zato što je njezin – bio je SDP-ov saborski zastupnik – drugi govore da su ga zapravo zamolili da preuzme Goričanku novu. Tvrtka je, naime, pred stečajem, koji traže 82 radnika zbog pet neisplaćenih plaća, a sve što je vrijedilo nestalo je u vrijeme kada je vlasnik Goričanke bio Josip Gucić. Nekretnine, njezini brojni dućani, “izgorjeli” su u prvom stečaju.

Izvor: Večernji list