Grad Velika Gorica

Vijesti

Zagrebačka sutra postaje šetnica

zagrebackaZagrebačka ulica, od Trga Petra Krešimira IV do Šetališta Franje Lučića sutra postaje velikogorička šetnica. Velikogoričani će ju moći koristiti kao pješačku zonu u vremenu od 9 do 12 sati, a ujedno će im na tom potezu biti predstavljen i program koji priprema športska udruga osoba s tjelesnim oštećenjem Uspon.

- Na ovaj način obilježit i Velika Gorica će obilježiti Europski dan bez automobila, a ujedno ćemo „isprobati“ kako će u budućnosti funkcionirati naša šetnica koja će biti formirana upravo na ovom prometnom potezu – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić koji će u 9:30 sati na križanju kod Tržnog centra otvoriti manifestaciju.

Prvi idejni projekt za smirivanje prometa u Zagrebačkoj je pri samom završetku i uskoro će biti predstavljen javnosti kako bi svi građani Velike Gorice mogli sudjelovati u konačnom osmišljavanju budućeg izgleda goričke šetnice.
Sutra će se na šetnici odvijati Dan jednakih mogućnosti u kojem će biti prikazani sportovi poput odbojke, juda, pikada, streličarstva, stolnog tenisa…

U vremenu od 9 do 12, promet će se odvijati obilaznim putem:

- Promet iz smjera Siska prema Zagrebu odvijat će se obilazno, tj. na ulazu na Trg kralja Tomislava preusmjeravat će se desno na Ulicu A. Cvetkovića, zatim Ulicu A. Šenoe, Šetalište Franje Lučića i dalje na Zagrebačku

- Promet iz smjera Zagreba prema Sisku odvijat će se normalno

- javni prijevoz putnika preusmjeravat će se s terminala u Velikoj Gorici na Školsku ulicu, zatim desno na Kurilovečku, lijevo na Zagrebačku i dalje redovitom trasom. Linije za Sase, Strmec i Pleso nakon izlaska iz Kurilovečke na Zagrebačku, ići će do Robne kuće i zatim desno na Zvonimirovu i dalje redovnom trasom.

setnica