Grad Velika Gorica

Iz medija

Prodavači napunili zelenu tržnicu

trznica1Sudeći prema današnjim slikama s platoa ispred Tržnog centra na kojemu se privremeno smjestila zelena tržnica, jučer najavljeni bojkot proizvođača je završio. Naime, već jutros je većina stolova bila zauzeta, a prema reakcijama prodavača ovo privremeno rješenje im odgovara.

- Nema razloga za bojkotom ili zaustavljanju prometa. Mislim da je jasno da je ovo privremena lokacija, ali dobra lokacija, i da su zadovoljeni svi uvjeti i da posao može ići dalje – rekao nam je gradonačelnik Barišić nakon jutrašnjeg sastanka sa prodavačima.

Tijekom dana će prodavačima stići suncobrani, a šator se neće postavljati jer ispod njega neće stati svi štandovi niti bi u slučaju nevremena bilo kupaca. Za dostavna vozila im je osiguran dio prometnice Trga kralja Petra Krešimira IV pa je tako ova prometnica postala jednosmjerna te se u nju više ne može skrenuti sa Zagrebačke ulice. Tako će i ostati sve dok se prodavači ne premjesti na prostor nove zelene tržnice koja se radi na mjestu parkirališta na istočnoj strani Tržnog centra.

- Tržnicu smo izmjestili na dva tjedna i želimo da se radovi naprave za dva tjedna, a tako nam je i obećano – odgovorio nam je gradonačelnik na pitanje dali će se radovi odužiti.

Trenutno se radi i prijedlog za licitaciju štandova na novoj tržnici te je dogovoreno da će voditelji tržnice sa prodavačima do sljedeće srijede pripremiti nacrt toga prijedloga. Dok se nova zelena tržnica ne izgradi prodavači neće plaćati “placovinu”.

S obzirom na lijepo vrijeme privremena lokacija se za sada pokazala kao dobro rješenje pa su zadovoljni i prodavači i kupci. Jednodnevni bojkot je tako završio.

Izvor: VG Danas

trznica2trznica3trznica4