Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Velike Gorice protiv poskupljenja grijanja: 'Poskupljenje obojano u crveno'

drazen211Upoznat sam sa potpuno neopravdanim i netransparentnim zahtjevom za poskupljenjem grijanja. Odluku o tome donosi Gradsko vijeće i ja ih pozivam da takav prijedlog odbiju, jer, cijena grijanja u Velikoj Gorici već je i sada previsoka. Nadam se da će vijećnici imati dovoljno razboritosti i mudrosti u ovoj odluci, jer su svojim prethodnim odlukama, poput zaustavljanja razvoja gospodarske zone u Rakitovcu, već nanijeli dovoljno štete ovom Gradu i građanima.

Ovo poskupljenje je obojano u crveno, jer povišenje cijene grijanja ne traži se u svim gradovima Hrvatske, već, interesantno, u onima u kojima Kukuriku koalicija nije na vlasti. Ne čudi me takva politika s obzirom da su već u nekoliko primjera pokazali kako nemaju iste kriterije za sve građane ove zemlje. Primjerice, nama su u Gorici stopirani svi projekti koji su se za prošle vlasti počeli financirati iz sredstava državnog proračuna. Tako imamo situaciju da novac poreznih obveznika Velike Gorice kontinuirano puni državni proračun, a u Veliku Goricu se ne vraća gotovo ništa. Volio bih da gradove poput našeg, koji su na dobrom putu, u kojem je pokrenut niz investicija koje dovode do novih zapošljavanja, Vlada jednom pohvali nekim pozitivnim odlukama, a ne da nas samo kažnjava novim nametima. Znam da je kriza, ali građani već previše trpe i čaša se prelijeva.

Oštro se protivim poskupljenju, jer smatram da naši Velikogoričani i sada plaćaju preskupo grijanje i da zahtjev za novim poskupljenjem nije opravdan. U prosjeku za stan od 70 metara kvadratnih, cijena grijanja je prošle zime bila 700 kuna mjesečno. S poskupljenjem od 37 %, to bi iznosilo gotovo 1000 kuna. Kad se sjetimo da je struja poskupjela 15 %, da je PDV povišen na 25 %, da se najavljuju novi porezi, postavljam pitanje kako će građani živjeti. Jedino što aktualna Vlada kontinuirano radi je povećanje poreza i cijena te srozavanje kućnog budžeta građana, a silna obećanja o boljem životu i gospodarskom razvoju nisu ni u tragovima.