Grad Velika Gorica

Vijesti

Goričke četvorke i trojke krenule u vrtić, roditelji oslobođeni plaćanja

cetvorkeSedmero goričkih mališana, troje iz obitelji Benčić i četvero iz obitelji Vrbetić, krenulo je u vrtić. Riječ je o poznatim goričkim trojkama i četvorkama, a obje su obitelji oslobođene plaćanja troškova dječjeg vrtića. Iva, Marko i Dorotea Benčić su trojke, rođeni 4. siječnja 2011. g. iz Velike Bune. Ema, Lana, Filip i Lovro Vrbetić su četvorke rođeni 22. siječnja 2009. g. iz Staroga Čiča.

- Mališanima želim uspješnu prilagodbu i lijepe i bezbrižne dane u vrtiću. Kako čujem dobro se snalaze, a vjerujem da će roditelji biti zadovoljni što je Grad na ovaj način, preuzimajući obvezu troškova predškolskog odgoja, malo rasteretio njihov kućni budžet – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Ostvarivanje programa predškolskog odgoja i naobrazbe u dječjem vrtiću za ove dvije obitelji predstavlja značajno financijsko opterećenje, stoga će obje obitelji biti oslobođene plaćanja dječjeg vrtića. U gradskom proračunu su za ovakve, iznimne slučajeve predviđena financijska sredstva te će roditeljsku uplatu, umjesto roditelja, u ova dva slučaja podmirivati Grad. Prema informacijama iz dječjih vrtića, Iva, Marko i Dorotea još dolaze u vrtić na kraće vrijeme te se upoznaju s tetama, prijateljima i pravilima u vrtiću. Isto je i Emom, Lanom, Filipom i Lovrom koji su zadovoljni u vrtiću i odlično su se snašli u novoj situaciji.

Podsjetimo, Grad je donio odluku i o podmirivanju troškova javnog prijevoza sa 25 % cijene za učenike srednjih škola, a pomaže roditeljima i u sufinanciranju nabavke udžbenika.

cetvorke