Grad Velika Gorica

Vijesti

6. Međunarodna konferencija „Dijete u gradu“

djeca9Od 26. do 28. rujna 2012. u Zagrebu održat će se 6. Međunarodna konferencija „Dijete u gradu“. Konferencija će se baviti temama važnima za život djece: Dječja igra, Konvencija UN o pravima djeteta, Zdravlje i Međugeneracijska solidarnost.

Tijekom konferencije, stručnjaci i predstavnici nacionalnih i lokalnih vlast, institucija i ustanova iz 30 država svijeta razmjenjivat će iskustva i ideje u cilju poboljšanja kvalitete života djece u gradovima i promicanje pokreta „Gradovi – prijatelji djece“.

Prvi put, istovremeno će o istim temama raspravljati i djeca iz Dječjih gradskih vijeća. Na konferenciji sudjeluju i velikogorički predstavnici Perica Meštrović i Mihaela Pavić kojima je pripala iznimna čast da u ime svih dječjih gradskih vijeća Hrvatske održe pozdravni govor na svečanom otvorenju Konferencije u srijedu, 26. rujna u Kristalnoj dvorani The Westin hotela na kojem se očekuje oko 400 uzvanika.

Uz Pericu i Mihaelu, uzvanicima i sudionicima Konferencije obratit će se predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović, potpredsjednica Vlade RH gđa Milanka Opačić, gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskog odbora konferencije gđa Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica Saveza društava Naša djeca, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku gđa Lora Vidović i predsjednik Europske mreže „Grad prijatelj djece“ g. Jan Van Gils.