Grad Velika Gorica

Obavijesti

Blagdan Velike Gospe u Vukovini

gospa_vukovinskaSutrašnja Misna slavlja u Vukovini, na blagdan Velike Gospe bit će održana u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:00 sati. Mise u 7:00 i u 9:00 sati predvodit će župnik vukovinske Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Đuro Sabolek, koji na sutrašnji dan navršava 25 godina svećeništva u ovoj župi.

Središnju misu koja će bit održana na otvorenom, na igralištu NK Jelačić, predvodit će velečasni Žarko Ošap sa Bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu.

Isusovac Stanko Kos, rodom iz Buševca, navršava pola stoljeća svećeništva, te će u Vukovini tako proslaviti svoju zlatnu misu.

Na Veliku Gospu obično se u Vukovini vrši smjena kapelana, pa će tako posljednju misu u 18:00 sati predvodit župni vikar Andrija Jambreuš koji se sutra oprašta od župljana i odlazi u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zajezdi. Na njegovo mjesto u Vukovinu dolazi mladomisnik Tomislav Krajačić iz Zaboka.

Privremena regulacija prometa

Obavještavaju se svi sudionici u prometu i ostali građani o privremenoj regulaciji prometa, odnosno zatvaranju državne ceste D30, Čvor Buzin (A3) – Velika Gorica – Petrinja – Hrvatska Kostajnica – GP Hrvatska Kostajnica, u vremenu od 10,00 do 14,00 sati i Školske ulice od 07,00 do 19,00 sati u naselju Vukovina, povodom održavanja blagdanske svečanosti Velike Gospe dana 15.08.2012.

Obilazni pravac za vrijeme zatvaranja za sva vozila (osim vozila javnog prijevoza) je „spojna cesta“ od D30 (na izlazu iz Velike Gorice kod Veterinarske stanice) do čvora autoceste „Zagreb – Sisak“ zatim autocestom od Velike Gorice do Buševca, te izlaz u Buševcu na D30 i dalje normalno u smjeru Siska.

Promet iz smjera Siska vodit će se istim obilaznim pravcem suprotnim smjerom.
Javni prijevoz vozit će normalno, kako po voznom redu tako i po trasi prometovanja.
Ovo privremeno odvijanje prometa bit će regulirano privremenom prometnom signalizacijom i redarima.