Grad Velika Gorica

Vijesti

Nove gospodarske investicije u Velikoj Gorici

rz1Omogućavanjem prodaje gradskog zemljišta, o čemu na prijedlog gradonačelnika Barišića u srijedu moraju odlučiti vijećnici velikogoričkog Gradskog vijeća, stvorili bi se osnovni preduvjeti za gradnju novih gospodarskih objekata u Radnoj zoni Rakitovec ali i u samom gradu.

Za sutra je, u srijedu 11. srpnja, sazvana redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice. Svakako najznačajnija točka dnevnog reda je prijedlog odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu grada. Točnije, na prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića gradski bi vijećnici trebali, kako se očekuje, donijeti odluku o prodaji dviju građevinskih cjelina u samom naselju Velika Gorica, odnosno parcela između Vukomeričke i Ulice Andrije Kačića Miošića. Početna cijena za te dvije građevinske cjeline sastavljene od nekoliko čestica je viša od 18 milijuna kuna. Spomenute nekretnine u vlasništvu grada stavljaju se na prodaju zbog iskazanog interesa za njihovu moguću kupnju.

Pod istom točko dnevnog reda velikogorički bi gradski vijećnici sura trebali raspravljati i o prodaji zemljišta, također u vlasništvu grada, u Radnoj zoni Rakitovec. Na prodaji će se naći šest površina za izgradnju ukupne veličine gotovo sedam hektara, točnije 67.277 prostornih metara. Početna cijena za prodaju zemljišta u Radnoj zoni Rakitovec je 206,39 kuna za prostorni metar. Radna zona Rakitovec gotovo je u kompletnosti komunalno opremljena i spremna za izgradnju gospodarskih objekata. Sutrašnjim donošenjem gotovo povijesne odluke za grad i službeno bi trebalo početi puno funkcioniranje te dugo očekivane radne zone u gradu Velikoj Gorici. Spomenuta radna zona, inače, već funkcionira od ožujka mjeseca ove godine kada je s radom počeo Distributivni centar.

Prodajom građevinskog zemljišta u samom naselju Velika Gorica, te posebno zemljišta u Radnoj zoni Rakitovec, Grad Velika Gorica učinio je značajan iskorak u omogućavanju svih političkih, onosno pravnih, a još ranije i komunalnih uvjeta za novi gospodarski i investicijski ciklus koji bi svim građanima grada trebao donijeti boljitak u svakom smislu. Izgradnjom novih gospodarskih objekata otvorit će se i nemali broj novih radnih mjesta i omogućiti zapošljavanje mladi ljudima. Sama prodaja građevinskog zemljišta, kao i komunalni doprinos i naknade poboljšat će i „krvnu sliku“ gradskog proračuna u kojem će tada biti i više sredstava za zadovoljavanje potreba stanovnika Velike Gorice, osobito u poboljšanju komunalnog standarda.

Velika Gorica je konačno kao grad iznimnih komparativnih prednosti – blizina Zagreba i gotovo savršena prometna infrastruktura (zračna luka, ceste i auto-ceste, željeznica) – prodajom građevinskog zemljišta u samom gradu i posebice u Radoj zoni Rakitovec te svoje prednosti počela i konkretno konzumirati. Brojne gradske vlasti u prošlosti imale su pokušaja gospodarskog osnaživanja Velike Gorice, no aktualna je politička struktura u gradu u tome konačno i uspjela.

rz2zem1