Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić primio velikogoričke olimpijke

olimpijke1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić primio je danas Ladu Rojc i Ivu Ciglar, naše sugrađanke koje će sudjelovati na skorašnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

Lada Rojc međunarodna je nogometna sutkinja i bit će prva sutkinja iz Hrvatske na Olimpijskim igrama. Od 2005. je na međunarodnoj listi pomoćnih sutkinja FIFE, a sudila je na više svjetskih i europskih prvenstava. Lada Rojc radi kao profesorica geografije u OŠ Eugena Kumičića.

Dvadesetpetogodišnja Iva Ciglar članica je hrvatske košarkaške reprezentacije, a na prošlotjednim kvalifikacijama za OI u Turskoj bila je jedna od ključnih igračica u pobjedama Hrvatske protiv Kanade i Južne Koreje. Iva je prošla sve hrvatske selekcije, a košarku je igrala i američkoj sveučilišnoj ligi gdje je studirala.

Gradonačenik Barišić čestitao je našim olimpijkama na sportskim uspjesima, te im zaželio puno uspjeha na Olimpijskim igrama koje je predstavljaju krunu u karijeri svakog sportaša i sportskog djelatnika.

Na pet ljetnih olimpijskih igara (Barcelona, Atlanta, Sydney, Atena, Peking) koje su održane otkad je Hrvatska samostalna država, Velika Gorica imala je samo jednog olimpijca (Željko Vađić), a u Londonu će imati čak troje. Osim Lade Rojc i Ive Ciglar na olimpijadi će nastupiti i strijelac Giovani Cernogoraz, koji je olimpijsku normu osigurao prošle godine u travnju pobjedom na Svjetskom kupu u Pekingu.

olimpijke2