Grad Velika Gorica

Najave

Otvorenje Goričkih večeri uz premijeru plesne predstave WoMen

goricke21Goričke večeri 2012., svečano će biti otvorene u ponedjeljak, 11. lipnja u 19:30 sati u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta i to premijerom plesne predstave WoMen, u vlastitoj produkciji Scene Gorica.

Ove godine Goričke večeri, koje pružaju niz kulturnih manifestacija, traju do 21. lipnja, a obuhvaćaju niz programa, od kazališnih predstava, kino projekcija do koncerata.
Tako će već u ponedjeljak, nakon premijere predstave na otvorenoj pozornici u Parku dr. F. Tuđmana biti održana revija mažoret timova u organizaciji Turopoljskih mažoretkinja. Svoju reviju mažoret timova u sklopu Goirčkih večeri prikazat će i Velikogoričke mažoretkinje, a na otvorenoj pozornici tijekom deset dana nastupit će i glazbeni sastavi, folklorna društva te će za najmlađe uzraste biti održane i kazališne predstave. Predstave za odraslu publiku odvijat će se u Dvorcu Lukavec, a uz već tradicionalno prikazivanje filmova u kinu Gorica „Može i bez Hollywooda“, ove godine prvi puta Goričke večeri imaju i „Ljetno kino“ u Parku dr. F. Tuđmana.

Ljetno kino počinje 14. lipnja u 21:00 premijerom filma „Turopoljska podgutnica“ u organizaciji KUD-a Mičevec, a u sljedeća tri dana, 15., 16. i 17. lipnja prikazivat će se crtani filmovi za naše najmlađe sugrađane.

Uz Goričke večeri, od 11. do 17. lipnja u Mraclinu će svakodnevno biti programi u organizaciji KUD-a Dučec, pod nazivom Vidovi dani u Mraclinu, a u Velikoj Gorici se istovremeno odvija i Europski energetski tjedan.