Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Ulica kneza Porina

PITANJE:

Molim nadležne i odgovorne službe da odgovore kada će početi rekonstrukcija Kneza Porina ulice u Velikoj Gorici. Naime, ista je puna rupa koje se više puta godišnje krpaju, a od istog nema nikakve koristi. Isto tako ta ulica nema ni s jedne strane nogostup, tako da je opasna za kretanje pješaka. Ukoliko su za rekonstrukciju iste problem neriješeni odnosi na početku ulice (ulaz iz Kolodvorske) odnosno auto radiona čiji je zid smješten na samoj ulici, a ravnajući se prema toj radioni i ograde kuća koje su dalje u ulici, nadležne službe to mogu vrlo lako riješiti uklanjanjem tih prepreka i da se konačno ta ulica riješi, jer je i prije 20 i nešto godina riješena uplatama samih stanara pa bi konačno sada mogla biti uređena doprinosom Grada.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru, a ukoliko do istog ne dođe, ovaj upit ću proslijediti Ministarstvu prostornog uređenja i graditeljstva sa zahtjevom da se utvrdi poštivanje Zakona o izgradnji odnosno da se utvrdi dugogodišnje nedjelovanje nadležnih inspekcija.

S poštovanjem,

Rafael

ODGOVOR:

Poštovani,

Za Ulicu kneza Porina izrađen idejni projekt, na osnovu kojeg je zatražena lokacijska dozvola 04.08.2011. godine. Ista je pred izdavanjem u UO za prostorno uređenje i graditeljstvo. Nakon ishođenja lokacijske dozvole potrebno je izraditi parcelacijski elaborat i glavni projekt, te ishoditi potvrdu glavnog projekta. Po procjeni troškova rekonstrukcije izradit će se prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Očekujemo da će potrebne akti temeljem kojih se može započeti izgradnja izdati sredinom sljedeće godine.

S poštovanjem,

Dubravko Katulić, pročelnik UO za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet