Grad Velika Gorica

Vijesti

Rekordan proljetni sajam

proljetni4Od 25. do 27. svibnja Velika Gorica je bila domaćin brojnim gostima koji su sudjelovali na 10. međunarodnom Proljetnom sajmu i Festivalu ruža .

Velikogorički obrtnici i poduzetnici prezentirali su svoje proizvode i usluge. Na Sajmu poseban naglasak je stavljen na obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, te proizvodne i tradicijske obrte. Održane su stručne radionice na temu poticanja izvoza, predstavljanje svjetskih iskustava u razvoju turizma i usporedba s mogućnostima koje ima Velika Gorica u tom polju.
Na Proljetnom sajmu izlagalo je preko stotinu izlagača. Sudjelovali su izlagači iz cijele Zagrebačke županije i drugih krajeva Hrvatske, a međunarodni karakter manifestaciji dalo je sudjelovanje partnera Sajma – slovenske Područne obrtničke komore Krško koja se predstavila s osam izlagača.

Održana je tradicionalna revija frizura velikogoričkih najpoznatijih frizera i kozmetičara 5. HAIR FASHION VG. Izuzetnu koreografiju ovog scenskog spektakla potpisuje Ana Vesel Križaj, a reviju su nosili modeli salona i članovi plesnog ansambla Megablast. Cijela revija je bila u znaku ruža, a sudionici su svojim kreacijama i koreografijom doprinijeli vizualnoj povezanosti gospodarske manifestacije i kulturno turističkog Festivala ruža.

Festival ruža je okupio umjetnike koji su slavili ružu kroz pjesmu, ples, slikarstvo, rukotvorstvo, likovnu animaciju za najmlađe posjetitelje. Ruža kao inspiracija okupila je brojne kreativce koji su stvarali program i dobru atmosferu oko Pučkog učilišta Velika Gorica i u parku dr. F. Tuđmana. Na izložbi cvijeća održanoj u sklopu Sajma velikogorički cvjećari prezentirali su dio svoje ponude.
U dvorani Gorica održan je vrlo uspješan koncert Lidije Capković Martinek i njenih gostiju, Tene Lebarić Rašković, Rajka Bundala, klape Petrada, zbora Franjo pl. Lučić, ansambla Zlatne godine, folklornog ansambla Turopolje. Za kraj, svi izvođači su otpjevali pjesmu Turopoljska divlja roža Slavice Sarkotić. Na ljetnoj pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana održan je također veliki rock/blues koncert na kojem su nastupili mladi velikogorički band ‘Ritam ulice’, te predvodnici hrvatskog bluesa ‘Mungos Brothers Blues Band’. Svi gosti koncerta i drugih kulturnih programa dobili su ružu Velika

Gorica. Tako je ruža Velika Gorica, dar autora Josipa Rogina Velikoj Gorici, a koja je upravo procvjetala na velikogoričkim javnim površinama, na prekrasan način bila dio Festivala ruža.

Posjetitelji su naravno mogli vidjeti i prekrasne površine zasađene ružama svih boja koje Velika Gorica, najljepši veliki grad kontinentalne hrvatske za 2011. godinu, ima duž svojih ulica. Dio te cvjetnosti grada predstavljen je i na izložbi fotografija Igora Kolarca i dječjih radova na temu ruža u organizaciji Gradske knjižnice Velika Gorica.

proljet1proljet3proljet2proljet5fest7fest6fest8fest9fest10fest11fest12fest13