Grad Velika Gorica

Vijesti

OŠ Eugena Kumičića dobila status Međunarodne Eko škole

skolakumicicMeđunarodna koordinacija za Eko-škole, na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, dodijelila je Osnovnoj školi Eugena Kumičića status Međunarodne Eko škole!

- Naša škola uredno je poštivala proceduru, u cijelosti ispunila uvjete iz smjernica za provedbu programa Eko-škole i izvršila sve potrebne radnje za stjecanje ovog međunarodnog priznanja – poručuju iz škole i kako su članovi povjerenstva i ocjenjivačkog suda imali zadovoljstvo uvjeriti se u to pregledavajući dokaznu dokumentaciju i tijekom nadzornog obilaska škole.

Svečanost obznanjivanja statusa XII. generaciji Međunarodnih Eko-škola iz Hrvatske, te uručenje zelenih zastava i certifikata, uz prigodni domjenak, održano je u Globusu na Zagrebačkom Velesajmu. Predstavnice goričke škole bile su ravnateljica Snježana Pavić, te koordinatorice prof. Darija Jurišić i Dubravka Bayer. Ovom povijesnom događaju za OŠ Eugena Kumičića nazočio je i dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec. Svim školama certifikate je uručio Ante Kutle – predsjednik udruge Lijepa naša i izaslanica ministrice Mirele Holy uz zajedničko fotografiranje svih škola iz iste županije.

- 4. svibanj 2012. zauvijek će biti važan datum za našu školu jer je prepoznat trud, upornost i zalaganje svih učenika, učitelja i roditelja OŠ E. Kumičića. Najsrdačnije čestitke i hvala svima koji na bilo koji način pomažu provedbu ovog programa – zaključuju dopis iz Kumičića.