Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana 25. sjednica Gradskog vijeća

vijece2Nakon gotovo mjesec dana i četiri pokušaja, danas je održana i zaključena 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice. Na sjednici je smijenjeno Upravno vijeće Dječjeg vrtića Ciciban, što je bila glavna točka prijepora u vladajućoj koaliciji i glavni razlog što je sjednica nekoliko puta bila odgođena.

Dolaskom na sjednicu HDZ-ovog vijećnika Tome Vidovića, vladajuća koalicija ovoga puta je osigurala kvorum. Kada je postalo jasno da će se 25. sjednica ipak održati, na sjednici su se pojavili i vijećnici oporbe.

O samom razriješenju Upravnog vijeća DV Ciciban nije bilo šire rasprave. Vijećnik Vidović izrazio je svoje neslaganje što se spomenuta točka u ovom trenutku našla na dnevnom redu, te je najavio kako će prilikom glasovanja biti suzdržan. Vesna Fabijančić – Križanić ispred oporbe izjavila je kako se protivi razriješenju Upravnog vijeća. Na koncu, Upravno vijeće DV Ciciban razriješeno je sa 13 glasova većinske koalicije.

U nastavku sjednice gradonačelnik Dražen Barišić podnio je Izvješće o svom radu tijekom druge polovine 2011. godine, a donesena je i Odluka o zatvaranju gradskog groblja u Velikoj Gorici. Tom odlukom definirano je kako će se ukopi na sadašnjem gradskom groblju nastaviti samo na postojećim grobnim mjestima. Kroz mjesec dana započinju prvi ukopi na novom groblju u Kušancu.

Savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom Darko Matić podnio je Izvješće o provedbi Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice za 2011. godinu.