Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad nabavio vrijednu spravu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom

dvorana1U sportsku dvoranu za osobe s invaliditetom, koja se nalazi u OŠ Eugena Kumičića, stigla je vrijedna sprava koja će pripomoći rehabilitaciji i rekreaciji naših sugrađana s invaliditetom.

Riječ je o spravi MOTOMED MAX VIVA 2 koja služi za aktivno i pasivno vježbanje ruku i nogu. U Hrvatskoj postoje tri ovakve sprave, a glavna prednost joj je što korisnici mogu na njoj mogu vežbati ne izlazeći iz invalidskih kolica.

- Ova sprava je prije svega bitna za poboljšanje zdrastvenog stanja osoba s invaliditetom, onih u kolicima i otežanog kretanja. Pa tek onda sportašima. Njegova cijena je doista velika, ali vjerujemo da će biti na korist i dobrobit svih osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici – rekao je Darko Matić, savjetnik za pitanja osoba s invaliditetom.

Ovo je već drugo posebno pomagalo koje je stiglo u Veliku Goricu ove godine. Nešto ranije ginekološka ordinacija dobila je stolicu za preglede za žene s invaliditetom. Oba pristigla pomagala dio su Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom kojoj uskoro istječe rok.

- Strategija je u svojoj završnoj fazi, ova prva, a sada izrađujemo novu koja će biti još kvalitetnija i polučiti još više rezultata – kaže gradonačelnik Dražen Barišić.

Na području Grada Velike Gorice živi 5.559 osoba s različitom vrstom i stupnjem invaliditeta što čini 8,75 % stanovnika Grada, od toga 3.220 muškaraca ili 10,45 % ukupne muške populacije i 2.339 žena ili 7,15 % ukupne ženske populacije.

dvorana2dvorana3