Grad Velika Gorica

Vijesti

Dani kriznog upravljanja u Velikoj Gorici

krizno1Peta međunarodna konferencija “Dani kriznog upravljanja” otvorena je danas u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici. Otvaranju konferencije nazočili su Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, te brojni uzvanici; dužnosnici, diplomati, znanstvenici i gopodarstvenici.

Gradonačelnik Dražen Barišić u svome je obraćanju zaželio dobrodošlicu sudionicima konferencije, istaknuvši kako su došli u službeno najsigurniji veliki grad u Hrvatskoj. Gradonačelnik Barišić podsjetio je na iskustvo koje velikogorički kraj ima sa velikom poplavom iz rujna 2010., kada se najbolje pokazala važnost stručne osposobljenosti za upravljanje kriznim situacijama.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je i pokrovitelj konferencije, naglasio je potrebu znanstvenog pristupa upravljanju kriznim situacijama poput prirodnih katastrofa i potrebu preventivnog djelovanja, a konferenciju ocijenio važnim događajem. Upravljanje kriznim situacijama je izuzetno odgovoran i težak posao, ocijenio je predsjednik i dodao da ugroze koje prijete našoj zemlji mogu biti razne – od globalnih, poput ratova, do prirodnih ili ekoloških katastrofa.

Konferenciju “Dani kriznog upravljanja” organizira Veleučilište Velika Gorica, a obuhvaća razna znanstvena polja koja obrađuju različite aspekte kriza iz svih područja znanosti. Tijekom dva dana trajanja bavit će se temama kao što su “Europska unija i upravljanje krizama”, “Krizno upravljanje i suvremene ugroze”, “Politike upravljanja krizama” i sl.

krizno2krizno3krizno4krizno5