Grad Velika Gorica

Vijesti

Dani jagoda u Velikoj Gorici

jagode1Jagode se na nekoliko lokacija u Velikoj Gorici prodaju već tri tjedna, a danas je gradonačelnik Dražen Barišić i službeno otvorio ovogodišnje Dane jagoda. Manifestaciju već jedanaestu zaredom organiziraju Grad Velika Gorica i Udruga proizvođača jagoda, koja trenutačno okuplja 14 članova.

Naši su proizvođači po sadnji i proizvodnji najjači u Zagrebačkoj županiji, te u samom vrhu u Hrvatskoj. Godišnje se na našem području posadi oko 300 tisuća sadnica. No, urod je ove godine gotovo prepolovljen, zbog mraza koji ih je pokosio u doba cvatnje.

Uz prirodne nepogode i velika ulaganja, jagodarima doista nije lako. Stoga im uvelike pomaže Grad Velika Gorica, koji sufinancira nabavu sadnica, navodnjavanje, protugradnu zaštitu…
Kroz manifestaciju Dani jagoda proizvođačima se omogućava direktna prodaja većeg dijela uroda, a zadovoljni su i kupci jer im se nudi netom ubrani plod, kojeg ne treba dodatno tretirati kako bi ostao svjež.

Domaće jagode možete kupiti na Tržnom centru, na trgu Stjepana Radića te iza robne kuće, u parku dr. Franje Tuđmana, narednih 10-ak dana.

jagode2jagode3jagode4jagode5