Grad Velika Gorica

Vijesti

Sklonište za životinje u Pokupskom Cerju

cerje1Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je jučer sklonište za životinje u Pokupskom Cerju, mjesto gdje se udomljavaju napušteni psi sa cijelog velikogoričkog područja.

Gradonačelnika su sa radom skloništa upoznali dr. Predrag Baraba i djelatnici veterinarske ambulante Pokupsko Cerje u sklopu kojeg i djeluje sklonište za pse. Prema svemu viđenom Velika Gorica se može pohvaliti jednim od najbolje uređenih skloništa za pse u Hrvatskoj. Osim idealne lokacije u prirodi Vukomeričkih gorica, sklonište se može pohvaliti suvremenom ambulantom i novim i dobro održavanim boksovima za pse.

- Velika Gorica sasvim sigurno je jedan od gradova koji su ovo napravili na najkvalitetniji način. Uvjerili smo se ovdje da je ovo napravljeno po najvišim standardima i da napuštene životinje se brzo zbrinu i ovdje privremeno udome – rekao je gradonačelnik Barišić pri obilasku.

Gradonačelnik je najavio i mogućnost formiranja parka za pse u samoj Velikoj Gorici.

- U dogovoru smo s našim službama za određivanje lokacije u samom središtu grada gdje ćemo omogućiti da naši sugrađani mogu prošetati svoje ljubimce, i naravno podružiti se – rekao je gradonačelnik Barišić.

Skloništa ove vrste u Hrvatskoj imaju zakonsku obvezu brinuti se 60 dana, odnosno u tom razdoblju pokušati pronaći udomitelje. Kako bi omogućio psima koji još nisu udomljeni dodatni boravak u skloništu, gradonačelnik Barišić dovezao je dodatne vreće hrane za pse.

Sklonište u Pokupskom Cerju jučer su posjetili i predstavnici Društva “Prijatelji životinja – Velika Gorica”, a predsjednik društva Damir Berislavić tom je prigodom gradonačelniku Barišiću uručio majicu društva.

Želite li udomiti psa ili pomoći radu skloništa donacijom hrane ili drugih potrepština, posjetite njihovu internetsku stranicu na adresi: www.skloniste-pokupsko-cerje.net
.
cerje2cerje4cerje3cerje5