Grad Velika Gorica

Vijesti

Radni sastanak o preuređenju Tržnog centra: Zelena tržnica ostaje u centru grada

trzni1Danas je u zgradi Gradske uprave održan radni sastanak na temu planiranog preuređenja Tržnog centra na Trgu Kralja Petra Krešimira. Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i njegov zamjenik Stjepan Kos primili su predstavnike zakupaca na zelenoj tržnici, predstavnike vlasnika poslovnih prostora na Tržnom centru, te predstavnika Željka Žužića, većinskog vlasnika Tržnog centra.

Branko Jelekovac ispred tvrtke Solidum Žužić predstavio je projekt preuređenja Tržnog centra koji ima za cilj oživljavanje tog prostora i privlačenje većeg broja Velikogoričana. Kako je rekao Jelekovac, prostor sadašnje zelene tržnice unutar Tržnog centra bi se ostaklio, te bi u takav novouređeni prostor trebao ući jedan od velikih trgovačkih lanaca koji posluju u Hrvatskoj. No, prije useljenja trgovačkog lanca, na sadašnjem parkiralištu uz Tržni centar bi se uredio novi natkriveni prostor Zelene tržnice sa svom potrebnom infrastrukturom za njezino poslovanje.

Uz navedeno, većinski vlasnik Tržnog centra planira i uređenje prostora na katu, kako bi se za njih našli zainteresirani kupci ili najmoprimci, budući da u ovom trenutku većina tih prostora zjapi prazna. Takav preuređeni Tržni centar, obogaćen novim sadržajima, postao bi konkurentan trgovačkim centrima i privukao puno veći broj kupaca i korisnika usluga, smatra Jelekovac.

Predstavnici zakupaca na zelenoj tržnici i vlasnika prostora zahvalili su gradonačelniku na organizaciji sastanka jer su, kako navode, tek sada dobili konkretne informacije o planiranim radovima. Dogovoreno ja kako će informacije dobivene na sastanku prenijeti ostalim zakupcima i vlasnicima poslovnih prostora na Tržnom centru, te nastaviti pregovore sa tvrtkom Solidum Žužić.

Gradonačelnik Barišić je poručio kako će zelena tržnica ostati u centru Velike Gorice, neovisno o tome hoće li većinski vlasnik Tržnog centra sa manjinskim vlasnicima i zakupcima postići dogovor ili ne. Gradonačelnik sa suradnicima će i dalje pomagati da se problem Tržnog centra riješi, štiteći pri tome interese grada i građana Velike Gorice.

Na sastanku je dotaknuto i pitanje potpore domaćim poljoprivrednim proizvođačima, koji bi uskoro mogli dobiti štandove za prodaju svojih proizvoda na Trgu Stjepana Radića i još nekim lokacijama u gradu.

Svi sudionici sastanka osudili su pokušaje da se na slučaju Tržnog centra prikupljaju politički bodovi. Nazočni prodavači posvjedočili su kako su posljednjih dana predstavnici nekih političkih stranaka obilazili prodavače na tržnici i širili dezinformacije među njima.

trzni2