Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradi se nova, a obnavlja stara škola u Novom Čiču

skola2Gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec obišli si danas radove na novoj i staroj školi u Novom Čiču.

Radovi na novoj školi odvijaju se prema planu i njezin dovršetak očekuje se u ljeto 2013., u roku koji je definiran ugovorom između Ministarstva obrazovanja, znanja i sporta, te izvođača radova.

Škola će imati četiri učionice razredne i osam predmetne nastave, učionicu za produženi boravak, kompjutersku učionicu, kabinete za prirodoslovno-matematičke predmete, te knjižnicu.

Uz izgradnju nove škole, odvijaju se radovi i na uređenju stare škole koja će postati Kulturni dom. Obnavlja se fasada, obnovilo se krovište, a prošle godine obnovljena je stolarija i grijanje. Objekt bi trebao zasjati punim sjajem na najveći društveni događaj u Novom Čiču, na Ivanje.

Osim radova na dvije škole, gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i kako će Grad sudjelovati u uređenju jezera Ježevo, gdje će biti postavljena ribarska kuća, a izrazio je nadu kako će se uskoro riješiti i pitanje ambulante u Novom Čiču.

skola1skola3skola4skola5