Grad Velika Gorica

Vijesti

Barišić:“Tražit ću tematsku sjednicu o slučaju Velkom“

drazen21Komunalni sustav Grada Velike Gorice nalazi se u nezavidnoj situaciji zbog loših poteza gradskih vlasti unazad deset godina. Stoga, izražavam zadovoljstvo brigom gradskih vijećnika za situaciju oko slučaja Velkom te istovremeno žaljenje što takva briga nije iskazivana kronološki u godinama kada se donosila odluka o stečaju Velkoma, kada se ista provodila pa sve do današnjeg dana kada smo u situaciji da gradska komunalna poduzeća plaćaju visoke najamnine za prostor u kojem se nalaze.

Pustite politikanstvo, brinimo o građanima

Moj jedini interes, kao gradonačelniku Velike Gorice, je funkcioniranje komunalnog sustava grada bez opterećivanja građana i njihovog budžeta. Istovremeno moja je obveza zastupati interese Grada, ali i voditi računa o zaposlenicima/vjerovnicima Velkoma (danas Komunalne infrastrukture d.o.o. u stečaju) koji su u nekoliko navrata tražili rješavanje pitanja i konačan završetak stečaja, kako bi mogli namiriti svoja potraživanja. U tu svrhu su bivši zaposlenici dolazili u moj ured tražeći pomoć. U stečajnom postupku svoja novčana potraživanja ima i sam Grad Velika Gorica.

Na računu Komunalne infrastrukture d.o.o. u stečaju trenutno je blokirano 90 milijuna kuna koji se ne mogu raspodijeliti vjerovnicima do okončanja svih postupaka.

S obzirom na važnost teme, kao i na interese Grada, zaposlenika ali i svih građana Velike Gorice, zatražit ću sazivanje i održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća kako bi se analizirao cijeli slučaj „Velkom“.

Uvjeren sam da će se pronaći najbolje rješenje budući da u Gradskom vijeću Velike Gorice ima veliki broj vijećnika, koji su upoznati s kronologijom, jer su u određenim godinama sudjelovali na razne načine u procesima koji su se odvijali oko slučaja „Velkom“. Zato još jednom poručujem: „Pustite politikanstvo, brinimo o građanima“.

Što se tiče zlonamjernih informacija o uništavanju „Zelene tržnice“ i njezinom preseljenju na prostor uz sadašnji „stočni plac“, mogu samo reći da će „Zelena tržnica“, bez obzira na razvoj događanja, ostati u središtu grada.

Sve ostale objede na moj račun o pogodovanju ikome i slične konstrukcije na temelju kojih vijećnici SDP-a i HNS-a, u čije je vrijeme vlasti i pokrenut stečaj, žele skupljati političke bodove, oštro odbacujem te ne zaslužuju daljnje komentare.

Dražen Barišić
gradonačelnik