Grad Velika Gorica

Vijesti

Ronioci čistili Ježevo

jezevo346 ronilaca iz Hrvatske i susjednih zemlaja sudjelovalo je u subotu 17. ožujka u ekološkoj akciji čišćenja jezera Ježevo, povodom Međunarodnog dana voda.

Organizatori akcije bili su Ronilački klub “Roniti se mora”, Vijeće mjesnog odbora Novo Čiče i ŠRU Odra, a pokrovitelji Grad Velika Gorica, Turistička zajednica Grada Velike Gorice, te brojni gospodarski subjekti.

I ovoga puta ronioci su iz jezera izvukli različiti otpad, poput potopljene pedaline, bačava, metalnih predmeta, plastične ambalaže i slično. Ipak, prema riječima Damira Zuruba iz Ronilačkog kluba “Roniti se mora” ovoga puta izvučeno je puno manje otpada nego u sličnoj akciji prošle jeseni.

Akciju je otvorio gradonačelnik Dražen Barišić rekavši kako se planira poribljavanje i uređenje jezera, čime će Ježevo još jedan sadržaj koji će podići kvalitetnu življenja u ovom kraju.

- Već ove godine na Ježevu planiramo postaviti jedan objekat od 50 kvadrata za ribolovno društvo, a nakon toga postupno i ostale prateće objekte – rekao gradonačelnik Dražen Barišić.