Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvoren Distributivni centar za voće i povrće

distributivni5Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zagrebački župan Stjepan Kožić, simboličnim su presjecanjem vrpce, otvorili danas Distributivni centar za voće i povrće u Radnoj zoni Rakitovec – Turopolje.

- Izgradnja Distributivnog centra za voće i povrće kruna je višegodišnjeg truda i rada s poljoprivrednicima i ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Ovaj centar zaokružuje ciklus – od proizvodnje do plasmana proizvoda. On voćarima i povrtlarima omogućuje sustavniji i sigurniji nastup na tržištu – rekao je u svom govoru gradonačelnik Barišić. Gradonačelnik je istakao i kako je ovo prvi gospodarski objekt u Radnoj zoni Rakitovec – Turopolje, gdje će se uskoro pojaviti i novi investitori.

Centar je sagrađen na parceli koju je Vlada RH darovala Poljoprivrednoj zadruzi “Zagrebački voćnjaci”, koji su uz Županiju i Grad Veliku Goricu suvlasnici 13,1 milijun kuna vrijednog objekta.

U sklopu Distributivnog centra nalazi se prostor za prijem, skladištenje, fitopatološki nadzor, sortiranje, certificiranje i pakiranje voća i povrća, rashladne komore kapaciteta oko 400 tona (za čuvanje jabuka), te pomoćne prostorije.

distributivni2distributivni3distributivni4distributivni1