Grad Velika Gorica

Vijesti

Javni sat hrvatskog jezika u Područnoj školi Buševec

sat1I ove je godine organizirana škola hrvatskog jezika te nastavljena uspješna suradnja Osnovne škole Vukovina, PŠ Buševec iz Hrvatske i Osnovne škole Mihovila Naković iz Koljnofa, Mađarska.

Tako je na inicijativu OŠ Vukovina, a uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje, najprije održana škola hrvatskog jezika u Mađarskoj, gdje su boravile i kroz 4 tjedna održavale nastavu učiteljice Dunja Katulić i Branka Hemen.

U razdoblju od 19. do 23. ožujka 2012. godine, organiziran je uzvratni posjet za učenike 4. razreda škole Mihovila Nakovića iz Koljnofa te su učenici iz Mađarske sa svojim učiteljima boravili i nastavu hrvatskog jezika pohađali u OŠ Vukovina, PŠ Buševec.

Završetak ovogodišnje škole hrvatskog jezika je u PŠ Buševec obilježen je javnim satom na kojeg su pozvani predstavnici obiju škola, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Velike Gorice, Crkve, mjesnih udruga, kao i ostali zainteresirani građani.

Na kraju javnog sata na kojem je održana uspješna demonstracija poznavanja hrvatskog jezika i međusobna suradnja učenika obiju škola, zaključeno je da se ovakvim projektima razvija suradnja s predstavnicima hrvatskog naroda u susjednim zemljama i pomaže im se u očuvanju hrvatskog jezika i kulture.