Grad Velika Gorica

Najave

Edukacija učitelja i stručnih suradnika u sklopu projekta „Javna kampanja za poticanje kritičnosti prema medijskim porukama“

42-21245290U okviru priprema za 6. susret gradova i općina – prijatelja djece održat će se edukacija na temu „Javna kampanja za poticanje kritičnosti prema medijskim porukama“.

Edukacije će održati u petak 30.ožujka 2012. godine u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, a provest će ju stručnjakinje s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta. Na edukaciji će sudjelovati učitelji i stručni suradnici iz osnovnih škola Grada Velike Gorice, stručnjaci iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica te
Gradske knjižnice Velika Gorica.

Educirani stručnjaci biti će pripremljeni za samostalno provođenje ciklusa od 5 radionica sa svojim učenicima tijekom kojih će oni predlagati preporuke za svoje vršnjake i odrasle s ciljem realnijeg procjenjivanja medijskog sadržaja. Na temelju preporuka dobivenih od djece, izvoditelji aktivnosti stvaranja javne medijske kampanje pripremit će plakate koji će biti izloženi na različitim lokacijama Grada Velike Gorice.

Nastale plakate građani će moći vidjeti na javnim mjestima nekoliko dana prije 6. susreta gradova i općina – prijatelja djece.