Grad Velika Gorica

Vijesti

Brže do dozvola za gradnju

zrakU Gradskoj upravi Grada Velike Gorice dovršena je uspostava informacijskog sustava za rješavanje akata prostornog uređenja i gradnje. Građani i investitori od sada će brže dolaziti do lokacijskih i uporabnih dozvola, rješenja o uvjetima građenja i svih ostalih rješenja koja izdaje gradski Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo. Uspostava informacijskog sustava posebno je važna za provedbu legalizacije nezakonito izgrađenih objekata na području grada.

Informatizacju izdavanja dozvola za gradnju najavio je gradonačelnik Dražen Barišić u svom govoru na obilježavanju Dana grada.

- S ciljem povećanja efikasnosti rada Gradske uprave, provest ćemo i sveobuhvatnu informatizaciju rada naših upravnih odjela, prvenstveno u području prostornog uređenja i graditeljstva. U prvoj polovini 2012. godine u potpunosti ćemo informatizirati rješavanje akata prostornog uređenja i gradnje, a do kraja 2012. planiramo uspostaviti gradski GIS – Geoinformacijski sustav Grada Velike Gorice. To će omogućiti brže i jednostavnije izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola čime ćemo riješiti problem koji je godinama bio kočnica razvoja grada. Riješili smo etažiranje i upis stambenih zgrada, a pokrenuli smo i potrebne korake za legalizaciju objekata na području grada, što su također bitni preduvjeti za brži razvoj – istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Barišić.

Novouspostavljeni informacijski sustav za rješavanje akata prostornog uređenja i gradnje integriran je sa postojećim sustavom za upravljanje dokumentima, a putem e-pisarnice građani mogu u bilo kojem trenutku provjeriti status svog predmeta.

Ovim je projektom Velika Gorica, zajedno sa Zagrebom i Rijekom, postala jedan od tri grada u Hrvatskoj sa najnaprednijim informacijskim sustavom za izdavanje rješenja u području prostornog uređenja i graditeljstva.