Grad Velika Gorica

Najave

6. susret gradova i općina – prijatelja djece

djecjitjedanGrad Velika Gorica bit će domaćin 6. susreta gradova i općina – prijatelja djece koji će se održati 1. lipnja 2012. g. Susret će ponuditi gostima sadržaje koji će na najbolji način promovirati ideje i kreativnost djece, Grad Veliku Goricu te velikogoričke vrtiće, škole i druge ustanove koje se bave djecom.

Domaćinstvo susreta predstavlja priznanje, čast i obvezu, a svaki grad domaćin dobiva temu kojoj je posvećen susret, a koja je odabrana temeljem iskustava grada domaćina. Tema ovogodišnjeg susreta jest „Mediji i javne kampanje za djecu“.

Koordinacijski odbor akcije Velika Gorica – prijatelj djece dao je prijedlog aktivnosti koje će se odvijati tijekom susreta koji će se održati u vremenu od 9 do 17 sati, a svi sadržaji bit će organizirani u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica i vanjskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice i OŠ Eugena Kumičića.

Uz zgradu POU bit će postavljeni štandovi Turističke zajednice Velika Gorica te će svaka ustanova imati priliku za predstavljanje.

Na susretu se očekuju predstavnici gradova i općina – prijatelja djece iz cijele Hrvatske. Ovaj naziv trenutno nosi 34 grada i općine, a 84 grada i općine je uključeno u akciju.