Grad Velika Gorica

Vijesti

Skupštine vatrogasnih društava

strmec2Proteklog vikenda održano je nekoliko skupština dobrovoljnih vatrogasnih društava. Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Bukevski održalo je u subotu izvještajnu skupštinu kojoj je nazočilo više od tristotinjak vatrogasaca iz čak četrdesetak vatrogasnih društava, ali i brojni mještani kojoji su se htjeli uvjeriti u aktivnosti ovog društva u prošloj godini.

Godinu iza sebe, vatrogasci iz Strmca pamtiti će po velikoj proslavi šezdesete obljetnice, ali i usavršavanju kadrova koji su stekli čin vatrogasnog dočasnika za što su im na skupštini uručena i prigodna priznanja. Društvo broji šezdesetak članova, od kojih većinu čine mladi zbog čega se ne treba brinuti za budućnost istaknuo je tajnik DVD Strmec Bukevski Stjepan Benčić. Skupštini su među ostalima nazočili zapovjednik Javne vatrogasne postrojne i Vatrogasne zajednice Boris Turna i Krešo Hubak, kao i gradski vijećnik Ante Štrljić, te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolerec koji je kum društva.

Gradonačelnik Dražen Barišić nazočio je u subotu skupštini DVD-a Kurilovec, a predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt skupštini DVD-a Rakitovec.

strmec3strmec1