Grad Velika Gorica

Vijesti

Radovi na gradilištu nove sportske dvorane u punom jeku

dvorana3S toplijim vremenom i otapanjem snijega otpočeli su i radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Velikoj Gorici. Kako radovi naprediju, provjerio je danas gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenicima Stjepanom Kosom i Ervinom Kolarcem.

- Hvala svim sportašima koji su vjerovali da ćemo dvoranu ipak napraviti, i to po zakonu, kao što smo cijelo vrijeme ponavljali – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić te je istaknuo kako će ovo biti najmodernija trenažna sportska dvorana u Hrvatskoj.

- Problem je goričkih sportaša bio treniranje preko tjedna, od ponedjeljka do petka, jer sve su škole bile zauzete te je vrlo malo termina ostajalo našim klubovima, rukometašima, košarkašima i odbojkašicama. Imamo 50 udruga, od toga je njih 30 – ak dvoranskih sportova koji koriste dvorane – napomenuo je Darko Ćopić, savjetnik za sport u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice.

Novi objekt imat će jednu veliku i jednu manju dvoranu, obje s mogućnošću pregrađivanja na tri dijela, klupske prostorije i teretanu, te druge popratne sadržaje, a utakmice i treninge moći će pratiti oko 350 posjetitelja. Radovi bi trebali biti gotovi za 200 dana, a novu natjecateljsku sezonu koja počinje u jesen, klubovi bi započeli u novoj dvorani.