Grad Velika Gorica

Vijesti

Održan sastanak Grada i Hrvatskih voda

sava6U gradskoj je upravi danas održan sastanak sa predstavnicima Hrvatskih voda. Grad Velika Gorica zatražio je sastanak s čelnicima Hrvatskih voda radi utvrđivanja spremnosti za moguće ugroze stanovništva od poplave u slivnom području rijeka Save i Odre. Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice u stanju je pripravnosti.

- Mi smo nakon poplave 2010. napravili sanaciju svih proboja na nasipu i isti učvrstili. dakle napravljena je sanacija i stabilizacija i mišljenja samo da sigurnost nasipa nije upitna. jasno, u stanju smo pripravnosti i aktivno pratimo stanje vodostaja – izjavio je Juraj Cerovski, rukovoditelj branjenog područja iz Hrvatskih voda.

Sastanku je nazočio i voditelj centra obrane od poplave Marijan Havoić koji je ustvrdio da našem području ne prijeti ledena poplava, budući da sava nije zaleđena, a konstantno se prati prognoza, temperatura, otapanje snijega i vodostaj.

- U slučaju potrebe uključit ćemo sve svoje snage i koristiti i resurse Grada Velike Gorice – istaknuo je Cerovski i upozorio građane da ne hodaju po zaleđenim potocima kako ne bi bilo nepotrebnog stradavanja uslijed eventualnog pucanja leda.

Zaključeno je na sastanku kako za sada opasnosti od poplave nema, ali se stanje budno prati i reagirat će se ovisno o potrebi.