Grad Velika Gorica

Vijesti

Izložba 'Velika Gorica - najuređeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj u 2011.'

izlozba1Danas je u prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, otvorena izložba pod nazivom ‘Velika Gorica – najuređeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj u 2011.’.

Izložba je postavljena povodom dodjele nagrade Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji kontinentalnih gradova s više od 30.000 stanovnika. Uređenost grada kao cjeline, ali i bogata ponuda kulturnih, povijesnih i turističkih znamenitosti, kriteriji su koji su Veliku Goricu uzdigli na prvo mjesto gradova kontinentalne Hrvatske. Prvi je to puta u 15 godina koliko se provodi akcija, da je prestižna nagrada stigla u jedan od devet gradova Zagrebačke županije. Velika Gorica je još 2004. g. prepoznata kao grad iznimne krajobrazne uređenosti kada je od Europske asocijacije Entente Florale dobila priznanje Srebrni cvijet Europe.

Na izložbi su predstavljeni likovni i literarni radovi učenika velikogoričkih osnovnih škola inspiriranih ovom temom. Uz to, prikazan je i umjetnički proces stvaranja jednog od najpoznatijih velikogoričkih suvenira – goveda Tur, za kojeg je umjetnik Zlatko Odrčić dobio nagradu Zeleni cvijet za najuspješniji hrvatski suvenir.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, izrazivši zadovoljstvo što se Velika Gorica i turistički potencijali Turopolja na ovaj način predstavljaju u središtu Zagreba.

izlozba2izlozba3izlozba4izlozba5