Grad Velika Gorica

Vijesti

VG Vodoopskrba dobila HACCP certifikat

haccpVG Vodoopskrba dobila je HACCP certifikat kojim se potvrđuje da ta gradska tvrtka sustavno poštuje najviše standarde kontrole sigurnosti u distribuciji pitke vode.

Certifikat je direktoru VG Vodooposkrbe Juri Galiću uručila Tamara Duić, predstavnica međunarodne certifikacijske kuće SGS Adriatica.

- To je stvarno veliki uspjeh, posebice uvažavajući razloge da imamo ograničena sredstva, a zahtjevi su veliki. Mi smo stvarno uspjel isve to ispoštovati i rezultat je ovakvo priznanje i recertifikacija koju sad dobivamo – rekao je Jure Galić, direktor VG Vodoopskrbe zahvaljujući se djelatnicima tvrtke na ustrajnosti u uvođenju HACCP sustava.

- Obzirom da voda spada u kategoriju hrane postoje neki standardi koje moramo zadovoljavati, a koja je između ostaloga i zakonska obveza. Voda mora biti u bakteriološkom i u kemijskom smislu ispravna, da bi u ispravnom stanju mogla doći do potrošača – pojašnjava Tatjana Drašković, članica Uprave VG Vodoopskrbe.

Dodjelu certifikata pozdravio je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

- Isti ovakav certifikat VG vodoopskrba je dobila i prije tri godine. Dokaz je to da VG Vodoopskrba, društvo koje ima veliku ulogu u razvoju grada, izuzetno kvalitetno radi – smatra gradonačelnik Dražen Barišić.