Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Radovi u Bapču

PITANJE:

Moje pitanje odnosi se na radove na obilaznici, naime prije dva mjeseca srušena je stara autobusna stanica. Pošto radovi idu dosta sporo sad se događa to da djeca školski autobus čekaju nasred gradilišta bez zaštite od kiše te, što je najvažnije u potpunom mraku navečer. Da li je moguće da izvođač radova montira privremenu stanicu dok radovi ne budu gotovi?

Damir Antolović

ODGOVOR:

Poštovani,

Autobusna stanica je prvenstveno prometna površina, mjesto namijenjeno za zaustavljanje autobusa radi ulaza i izlaza putnika iz autobusa. Na stajalištu može biti izgrađena ili montirana nadstrešnica ili kućica za sklanjanje putnika za lošeg vremena. Kućica predstavlja opremu stajališta, a ne stajalište. Autobusno stajalište koje je postojalo u zoni naselja Bapče na cesti „Velika Gorica – Ščitarjevo“ utopilo se u koridor trase velikogoričke obilaznice, tj buduće državne ceste na čvor Kosnica i Domovinski most. Kako je izgradnja ove ceste od interesa Hrvatske države, vaše stajalište je privremeno smješteno na prigodnu najbližu lokaciju i služi funkciji. Normalno da ne može biti opremljeno po propisima jer je smješteno praktički na prostoru gradilišta i podložno je promjenama koje uvjetuje gradnja. S tog razloga ne može biti opremljeno kućicom jer je privremeno i nema osnovnih elemenata koje mora imati stajalište.

Molimo za razumijevanje, a po završetku gradnje stajalište ćemo opremiti predviđenom opremom sukladno propisima i potrebama vašeg naselja.

S poštovanjem,
Dubravko Katulić, pročelnik UO za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet