Grad Velika Gorica

Vijesti

Osniva se socijalna zadruga Senior servis u Velikoj Gorici

forum50,2U sklopu projekta “Senior servis – Socijalnim poduzetništvom do samozapošljavanja” u organizaciji Foruma 50+, završio je tečaj na kojem je dvadesetak nezaposlenih osoba iz Velike Gorice, educirano o poduzetništvu, s naglaskom na socijalno poduzetništvo.

Na tečaju su predavali Teo Petričević, socijalni poduzetnik i trener socijalnog poduzetništva iz Čakovca, mr.sc. Mihaela Mikić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu , prof. Jasna Vuk sa Visoke škole za financijski menadžment i mr.sc. Ivan Svetopetrić iz Foruma50+.

Polaznici su razvili svoje ideje koje su uobličili u prve skice poslovnih planova koje namjeravaju realizirati. Forum 50+ i CEDRA Čakovec izrađuju poslovni plan Socijalne zadruge Senior servis.

Na provedbi ovog projekta Forum 50+ zaposlio je dva radnika na 3 mjeseca.

Sljedeći korak je osnivanje Zadruge Senior Servis, u koju su pozvani polaznici sa svojim idejama, da se pridruže.

Prema projektu “Senior servis – socijalnim poduzetništvom do samozapošljavanja” najbolje Poslovne planove financijski će biti poduprijeteod strane Foruma 50+.

Projekt financira Institut demokracije RH iDEMO i Zagrebačka županija uz partnerstvo HZZ-a, Hrvatske pošte i uz podupirateljstvo Grada Velika Gorica.

Prezentacije sa radionica možete pogledati na: http://www.forum50.hr/edukacija/tecaj-iz-socijalnog-poduzetnistva.html, a Priručnik i brošuru o socijalnom poduzetništvu na http://www.forum50.hr/images/stories/pdf/brosura.pdf i http://www.forum50.hr/images/stories/pdf/prirucnik-iz-socijalnog-poduzetnistava.pdf