Grad Velika Gorica

Iz medija

VIDEO: Naziru se temelji škole u Novom Čiču

cice2Radovi na gradnji nove osnovne škole za 600 učenika u Novom Čiču su u tijeku. Umjesto svečanog otvaranja i medijskih prezentacija na posao gradnje škole krenulo se odmah radno, pa se temelji škole već naziru.

Projekt je financiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u vrijednosti od 15 milijuna kuna i u Veliku Goricu tako donosi prvu novu školu nakon one izgrađene u Velikoj Mlaki početkom devedesetih.

Moderna škola uz sportsku dvoranu podići će školski standard u Velikogoričkom kraju i to naročito prelaskom učenika iz Osnovne škole Vukovina. Školu će pohađati i djeca iz Bukevja i Veleševca odnosno općine Orle.

- U Vukovini imamo preko 1000 učenika što neprimjereno s obzirom na kapacitet objekta. Čak je postojala i opasnost treće smjene, po čemu možete zaključiti koliko je prenapučena – kaže gradonačelnik Barišić.

Škola će zauzet površinu od 2500 četvornih metara i ukupno će imati 8 učionica predmetne nastave, 4 učionice razredne nastave, učionicu za produženi boravak te knjižnicu i prostore za upravu.

Završetak svih radova na školi očekuje se sredinom 2013.godine, no vjeruje se da će radovi biti i prije roka završeni.

- Rokove je propisalo Ministarstvo prosvjete i športa i oni su dvogodišnji, međutim ja mislim da se škola može napraviti i u kraće vrijeme. Kontaktiramo s izvođačima i predviđamo da bi mogla bit gotova i prije tog roka pa predviđamo i prije roka – kaže Barišić.

Izvor: Kronike Velike Gorice (nedjeljom u 18:30 na Z1 Televiziji)